Terénní výměnné programy - streetwork v Harm reduction - Dintar, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce popisuje východiska, cíle a metody streetworku. Terénní programy vycházejí ze závěrů a východisek Harm reduction. Streetwork je jedna z metod Harm reduction. Má za cíl podporu změny rizikového chování.
Streetwork in Harm reduction
Keywords: terénní sociální práce; principy streetworku; první kontakt s klientem; krizová intervence; práce s uživateli drog; výměna injekčního materiálu; social streetwork; principies of streetwork; first contact with client; crisis intervention; work with drug users; injection material exchange