Diagnostické vyšetření viru Epstein-Barrové v běžné laboratorní praxi - Miléřová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky o viru Epstein-Barrové se zaměřením na laboratorní stanovení protilátek proti virovým antigenům v praktické části. Výsledky laboratorní analýzy jsou využity pro zhodnocení promořenosti testovaného vzorku a jsou porovnány s údaji uváděnými v současné literatuře.
Diagnostic examination of Epstein-Barr virus in routine laboratory practice
Keywords: EBV; virus Epstein-Barrové; VCA; EBNA; EA; CLIA; infekční mononukleóza; EBV; Epstein-Barr virus; VCA; EBNA; EA; CLIA; infectious mononucleosis