Vytvoření metodických listů tejpování. - Peroutka, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Předložená diplomová práce je teoretické povahy a je zaměřena na metodiku tejpovaní. V práci byly použity různé literární prameny a internetové zdroje. Cílem bylo vytvořit komplexní text, který obsahuje nejen vlastní metodiku tepovaní, ale také anatomický popis tejpovaných partií pohybového systému, jejich nejčastější poranění a prevenci před vznikem úrazu. Dále obsahuje srovnání klasického tejpovaní s kinesio-tejpingem. Součástí práce bylo vytvoření metodických listů tejpování vhodných pro využití v praxi.
The creation methodological sheets of Taping.
Keywords: Historie tejpování; Materiály; Prevence; Pohybový aparát; Oslabení; Využití v praxi; History of taping; Materials; Prevention; Musculosceletal system; Weakening; Use in practice