Analýza účinnosti respirátorů v závislosti na charakteru pracovní činnosti monitorem Dust TRAK 8530. - Píšek, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou účinnosti respirátorů v závislosti na charakteru pracovní činnosti monitorem Dust TRAK 8530. Nejprve je zde uvedeno, co je to vlastně prach a rozdělení jednotlivých typů prachových částic. Dále se práce věnuje legislativním nařízením a platným zákonů v souvislosti ochrany ovzduší a ochrany zdraví při práci. V práci je popsána také ochrana, kterou tvoří respirátory, a její rozdělení. Součástí práce jsou jednotlivá měření ze zemědělských provozů a stavebnictví, jakožto demolice budov. Na základě naměřených hodnot jsou vyvozeny závěry dle platných, legislativních opatření České republiky.
The analysis of the effectiveness of respirators in relation to the nature of the work activity using the Dust TRAK 8530 monitor.
Keywords: Prach; respirátor; ochrana ovzduší; ochrana zdraví při práci; Dust TRAK 8530; Dust; respirator; protection of air quality; health protection in work environments; Dust TRAK 8530