Návrh nového využití bývalého teletníku v obci Purkarec - Knechtl, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem diplomové práce je zpracování návrhu nového využití bývalého teletníku v obci Purkarec. Práce je dělena do pěti celků. První část práce se zabývá literární rešerší, která je zaměřena na historický vývoj zemědělských staveb, poruch konstrukcí, řešení sanačních metod a v neposlední řadě na principy dotačních programů. Druhá část představuje popis místního šetření, detailní průzkum stavby a fotodokumentaci stávajícího stavu. Třetím bodem diplomové práce je popis původního využití objektu, dispoziční uspořádání, materiálové a konstrukční řešení a návrh bezpečnostních, stavebních a sanačních opatření. Další částí je návrh nového využití objektu, kde je popsán detailní plán potřebných stavebních úprav, popis nového konstrukčního systému, popis použitého stavebního materiálu a návrh dispozičního a provozního řešení. Posledními částmi práce je ověření souladu návrhu s územním plánem obce, zpracování propočtu nákladů na stavbu a vypracování návrhu dotačního programu k řešenému stavebnímu záměru. Diplomová práce je doplněna zpracováním výkresové části v úrovni studie.
Proposal for a new use of a former calfshed in the village of Purkarec
Keywords: zemědělský objekt; dotační program; propočet nákladů; chátrající stavba; výrobní linka; agricultural building; subsidy program; calculation of construction costs; dilapidated building; production line