Daň z příjmů fyzické osoby v ČR a její komparace s vybraným státem EU (Slovensko) - Naušová, Ladislava (Jihočeská univerzita, 2008)
Snahou této diplomové práce je porovnat daň z příjmů fyzických osob v České republice s daní z příjmů fyzických osob na Slovensku. Porovnávám zde jednotlivé příjmy, které se zdaňují, nezdanitelné částky, slevy na dani, výpočet samotné daně. Součástní je i daňová reforma, která platí od 1.1.2008.
The personal income tax in Czech Republic and its comparison with selected state of EU (Slovakia)
Keywords: daň; daň z příjmu fyzické osoby; poplatník; předmět daně; příjem; zdanění; sleva na dani; nezdanitelná část; sazba daně; daňové přiznání.; tax; income tax of physical person; taxpayer; object of tax; income; taxation; tax reduction; taxable part; rate of tax; statement of taxable income.