Agenturní zaměstnávání v České republice - Štěch, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Popis a analýza institutu agenturního zaměstnávání v České republice. Vysvětlení působnosti a vztahů mezi jednotlivými subjekty agenturního zaměstnávání. Zakotvení agenturního zaměstnání v českém právním systému a popis nejdůležitějších změn, souvisejících s posledními novelami zákona o zaměstnanosti a zákoníku práce. Vlastní výzkum je především zaměřen na analýzu praktických činností vybraných pracovních agentur, agenturních zaměstnanců a uživatelů personálních služeb.
Agency employment in the Czech Republic
Keywords: agenturní zaměstnávání; agentura práce; agenturní zaměstnanec; uživatel personálních služeb; zákon o zaměstnanosti; zákoník práce; agency employment; employment agencies; agency employee; user of personal services; Employment Act; Labour Code