Analýza informací potřebných pro ocenění nemovité věci - Hrubý, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé diplomové práce bylo provést ocenění nemovitosti cenou zjištěnou a cenou obvyklou se zaměřením na náročnost získání podkladů a informací potřebných pro oceňování. V teoretické části jsem popsal základní terminologii pro oceňování nemovitostí a uvedl podrobný výčet podkladů pro oceňování. V praktické části jsem vyhotovil kompletní znalecký posudek v programu Delta-NEM a k jeho dílčím částem jsem uvedl možnosti, kde lze získávat informace k jeho tvorbě.
Analysis of information needed for real estate valuation
Keywords: Podklady; oceňování nemovitostí; rodinný dům Rounek; znalecký posudek; Documents; valuation of real estate; family house Rounek; expert opinion