Právní vědomí pracovníků mateřských škol Plzeňského kraje - Pašková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku školského a pracovního práva v praxi mateřských škol. V teoretické části jsou rozebrány základní právní pojmy. Tyto pojmy by měly být brány jako základ vědomostí v oblasti práva každého pracovníka mateřské školy, ale i každého člověka. Dále pak je v této části rozebráno školské a pracovní právo, tedy takové právo, které se vztahuje k profesi pracovníků mateřských škol. Obsahem praktické části práce je výzkum právního vědomí a srovnání právního vědomí všech pracovníků mateřských škol Plzeňského a Středočeského kraje. Třetí část práce obsahuje návrh systému, jak seznamovat a posilovat právní vědomí pracovníků fiktivní mateřské školy.
Legal knowledge of kindergarten workers in the Pilsen region
Keywords: právní vědomí; pedagogický pracovník; nepedagogický pracovník; mateřská škola; zákony; legislativa; legalawareness; educator; non-teachingstaff; kindergarten; laws; legislation