Aplikační úlohy z matematiky s fyzikální tematikou - Prokopová, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Matematika spolu s fyzikou prolínají četné aspekty našeho života. Jedná se o úzce propojené předměty, které společně formují naše porozumění světu, vesmíru, živé i neživé přírodě, společnosti a technice. Je naprosto přirozené, aby se tyto předměty náležitě prolínaly ve školní výuce. I když se nejedná o nijak nový poznatek a úlohy propojující matematiku s fyzikou jsou k dispozici v řadě zdrojů, stále stojí za úsilí se jejich shromažďování a prezentaci věnovat. Třeba i proto, že současné možnosti digitálních technologií a dostupného software nám dovolují přistoupit k zadání těchto úloh originálním inovativním způsobem. Úkolem bakalářské práce je shromáždit úlohy z matematiky s fyzikální tematikou na úrovni základní i střední školy, případně vysokoškolské přípravy budoucích učitelů matematiky, tyto úlohy vzorové vyřešit a jejich zadání i řešení prezentovat vhodnou formou, která dovolí uplatnění současných možností digitálních technologií ve výuce.
Application math problems with relation to physics