Praktické příklady použití projektové výuky fyzické geografie na 2. stupni ZŠ - Trtíková, Renata (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je vypracování rozšiřujícího výukového učebního manuálu použitelného v rámci praktické terénní výuky zeměpisu na 2. stupni ZŠ. Práce obsahuje soubor projektů s praktickými cvičeními a terénními pokusy, objasňující konkrétní procesy a pojmy fyzické geografie vázaných na vybraná území (Domažlicko a Humpolecko). Jednotlivé kapitoly jsou věnované dílčím fyzicko-geografickým oborům (meteorologie a klimatologie, hydrologie, pedologie, biogeografie, geologie a geomorfologie) a první kapitola je věnovaná kartografii.
Practical examples of the use of project teaching of physical geography at the 2nd primary school
Keywords: fyzická geografie; terénní pokusy; projekt; diadktika; physical geography; field experiments; project; didactics