Determinace rostlin čeledi Bromeliaceae a jejich pěstování v botanické zahradě v Táboře - Pechačová, Johana (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá determinací rostlin z čeledi Bromeliaceae vBotanické zahradě vTáboře. Sbírka bromélií zde nebyla doposud kompletně určena. Vzhledem kcelkové rekonstrukci zahrady plánované na rok 2024 dojde taktéž krekonstrukci původního skleníku a vznikne zde nová expozice rostlin čeledi Bromeliaceae, vníž bude uplatněna jejich determinace a návrh na pěstování dle výstupů této diplomové práce. Pomocí odborné literatury a článků dojde kjejich determinaci, zhodnocení zdravotního stavu a návrhu na zlepšení podmínek pro jejich pěstování vnově rekonstruovaném skleníku Botanické zahrady Tábor.
Determination of plants of the Bromeliaceae family and their growing in the Botanical garden in Tábor
Keywords: Bromeliaceae; botanická zahrada; pěstování; determinace; Bromeliaceae; botanic garden; cultivation; determination