Vliv přírodních nepřekročitelných překážek na projekt komplexní pozemkové úpravy - Šestauberová, Martina (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce je vyhodnocení vlivu přírodních nepřekročitelných překážek na projekt komplexní pozemkové úpravy (KoPÚ). Práce obsahuje literární rešerši, ve které jsou dopodrobna popsány etapy pozemkových úpravy a jednotlivé typy přírodních nepřekročitelných překážek. Pozornost je věnována komplexní pozemkové úpravě v katastrálním území k. ú. Rataje u Bechyně. V této lokalitě je navržena rekonstrukce stávající polní cestní sítě a novostavba cestní sítě. Kromě popisu zájmového území je praktická část zaměřena na komplexní pozemkovou úpravu, přírodní nepřekročitelnou překážku a navýšení polní cestní sítě v této lokalitě.
The Influence of Unbreakable Obstractles to Land Adjustmen Project
Keywords: přírodní nepřekročitelná překážka; projekt; komplexní pozemková úprava; polní cestní síť; nature unbreakable obstacles; project; complex landscaping; field road network