Návrh přírodní zahrady ve vybrané lokalitě - Bednářová, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh přírodní zahrady ve vybrané lokalitě. Literární přehled se zabývá historií a současností zahrad, kritérii těchto zahrad a jejich přírodními prvky. Práce také popisuje typy a vznik přírodních zahrad. Zahradám, které splní daná kritéria, se uděluje plaketa Přírodní zahrady nebo Ukázková přírodní zahrada. Praktická část věnuje pozornost návrhu zahrady v Jihočeském kraji v obci Strmilov. Popisuje vybranou lokalitu, historii a současnost zahrady.
Project of a natural garden in a selected location
Keywords: přírodní zahrada; historie zahrad; ukázkové zahrady; wild garden; history of garden; exemplary garden