Dynamika společenstva makrozoobentosu podhorského toku s početnou populací raka signálního. - Šťastná, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Zhodnocení stavu makrozoobentosu na lokalitě Křesanovského potaka nad městem Vimperk, ve kterém se vyskytuje početná populace v evropě nepůvodního raka signálního. Vzorkování probíhalo v roce 2020. Byl proveden odběru makrozoobentosu. Následně v laboratoři byla provedena jeho determinace a zjišťování početnosti a biomasy. Ze získaných dat se následné vytvořily statistické analýzy pomocí hydrobiologických indexů. V analýzách se vzájemně porovnávaly dva úseky toku, které se lišily v některých parametrech
Macrozoobenthic Community Dynamics of a Submontane Stream with a Large Population of Signal Crayfish.
Keywords: makrozoobentosu; Křesanovský potok; rak signální; dynamika společenstva; saprobní indey; index diverzity; macroinvertebrates; Křesanov brook; signal crayfish; community dynamics; saprobic index; diverzity index