Sledování změn zdravého životního stylu u mužů fotbalového oddílu vlivem speciálního intervenčního programu\\ - Petřík, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Dnes a denně se setkáváme s problémem, a to jak zdravě jíst a jak zdravě pít, jak co nejlépe vyplnit volný čas. První část práce představuje teoretickou část, kde jsou popsány jednotlivé složky výživy, rozbor potravin, rady k sestavení jídelníčku a trendy změn ve výživě. Druhá část práce je zaměřena na vytvoření půlročního intervenčního programu pro skupinu hráčů fotbalového oddílu Slavoj Český Krumlov B hrající krajskou soutěž (jihočeskou I.B). U těchto hráčů jsem se snažil odstranit špatné stravovací návyky,odstranit svalové dysbalance, pomocí sebeperce zlepšit vlastní pohled na sebe a pomocí nedokončených vět zlepšit hodnotovou orientaci ve smyslu podpory zdraví. Tito hráči tvořili experimentální skupinu. Kontrolní skupinu tvořili hráči Spartaku Kaplice B hrající stejnou soutěž, u nichž intervenční program prováděn nebyl.\\
Change monitoring healthy life style off men football division owing to special interventional programme\\
Keywords: sportovní zátěž; fotbal; zdravý životní styl; výživa; pitný režim; volný čas; stravovací návyky; zdraví\\; physical load; football; healthy living; nunourishment; drinking programme; free time; eating habbits; health