Význam aditivních látek ve výživě drůbeže - Stunová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá odlišnostmi drůbeže z pohledu morfologie a fyziologie, výživou a významem aditivních látek. Práce je zaměřena zejména na skupinu zootechnických doplňkových látek. V této skupině látek jsou prezentovány jednotlivé konkrétní látky přidávané do krmiv a je zde popsán jejich účinek a význam pro drůbež.
The importance of additives in polutry nutrition
Keywords: výživa drůbeže; aditivní látky; enzymy; probiotika; prebiotika; fytogenní aditiva; nutrition of poultry; additives; enzymes; probiotics; prebiotics; phytogenous additives