Finanční hospodaření podniku - Havlíček, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Úkolem práce bylo charakterizovat finanční analýzu, uvést význam pro rozhodování v podniku, charakterizovat cash flow z pohledu finanční analýzy. Takto charakterizovaná analýza byla provedena na reálném podniku, kde byly vyčísleny jednotlivé poměrové ukazatele: rentability, likvidity, zadluženosti, aktivity a ukazatele na bázi cash flow. Dále byly vyjádřeno postavení podniku vůči konkurenci a některé bonitní a bankrotní modely.
Financial management of firm
Keywords: finanční analýza; rentabilita; likvidita; zadluženost; aktivita; cash flow; bonitní a bankrotní modely; spider analýza; poměrová analýza; vertikální analýza; horizontální analýza; financial analysis; profitability; liquidity; leverage; activity; cash flow; creditworthy and bankruptcy models; spider analysis; ratio analysis; vertical analysis; horizontal analysis