Hlučnost sklízecí soupravy při lisování válcových balíků - Šoukal, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá hlučností sklízecí soupravy při lisování válcových balíků. Byly měřeny hladiny akustického tlaku ve vybrané vzdálenosti od soupravy při lisování pícnin a měření hlukové zátěže obsluhy v kabině stroje (traktoru). Naměřené hodnoty hluku jsou zobrazeny v grafech. Sklízecí souprava je vyhodnocena z hlediska hlukové zátěže okolního prostředí v závislosti na vlastnostech sklízeného pozemku a pracovních podmínek obsluhy.
The noise level of the harvester when pressing round balers
Keywords: sklízecí souprava; hluk; hluková zátěž; harvester; noise; noise pollution