Práce sestry v psychiatrické ambulanci - Haiklová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá specifiky, která má práce sestry v psychiatrických ambulancích. V teoretické části jsme se zabývali jednak psychiatrií jako oborem, ale i nejčastějšími psychiatrickými diagnózami, kterými pacienti trpí. V empirické části bylo cílem zjistit specifika, která má práce sestry v psychiatrické ambulanci. Dalším cílem bylo zjistit, zda práce sestry v psychiatrické ambulanci může být pro sestru riziková. Z výsledků výzkumného šetření je patrné, že schopnost efektivní komunikace je nejdůležitější předpoklad pro správné vykonávání práce v psychiatrických ambulancích.
Duties performed by mental health nurse in psychiatric clinic
Keywords: komunikace; psychiatrická ambulance; práce sestry; sestra; communication; psychiatric clinic; nursing; nurse