Harmonizace DPH a EU; stav v roce 2006 - Nagyová, Nela (Jihočeská univerzita, 2007)
V této práci se zabývám jednotným vnitřním trhem, s ním související harmonizací nepřímých daní, konkrétně daně z přidané hodnoty a DPH v ostatních zemích EU. Většina práce je věnována změnám DPH v České republice, které začaly platit po vstupu do Evropské unie. Konkrétně jde o změny sazeb, postupy při dodání a pořízení zboží a služeb a nové povinnosti podnikatelů. A v závěru práce se zmiňuji o DPH jako fiskálním nástroji v rámci EU. Diplomantka naváže na své ekonomické projekty v předmětech Mikroekonomie a Makroekonomie a rozšíří je zejména o dokumentaci DPH v rámci EU ze zdrojů Eurostatu, studií pro komisi EU a z informačních zdrojů dalších statistických a ekonomických institucí.\\
The Harmonization of Valve Added Tax in EU, State in 2006
Keywords: DPH; EU; Mikroekonomie; Makroekonomie; DPH; EU; Microeconomics; Macroekonomics