Strategické řízení v období ekonomické krize - Lomský, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé diplomové práce je prostřednictvím metod a postupů strategického řízení určit negativní dopady hospodářské krize na konkrétní firmu. Na základě výsledků jednotlivých analýz pak stanovit rizika a strategické alternativy, které by vedly k odstranění či ke zmírnění dopadů jednotlivých rizik. Ke splnění tohoto cíle jsem analyzoval společnost prostřednictvím vybraných metod strategického řízení. Ve své práci jsem vyučil následující metody: STEP analýzu, Porterův model, model stupně turbulence, finanční analýzu, analýza exponovanosti podniku, SWOT analýzu a metodu scénářů.
Strategic management in time of economical crisis
Keywords: strategie; SWOT analýza; analýza vnějšího prostředí; analýza vnitřního prostředí; ekonomická krize; strategy; SWOT analysis; external analysis; internal analysis; economic crisis