Veřejné zakázky na municipální úrovni - Štemberová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je zhodnotit praxi zadávání veřejných zakázek a vypracovat doporučené postupy zadávání veřejných zakázek. Výsledková část práce se věnuje průzkumu vybraných municipálních zakázek z hlediska jejich objemu a struktury. Ukazuje také na vývoj těchto zakázek v posledních pěti letech. Zvolenou výzkumnou metodou pro dosažení hlavních cílů práce je případová studie. Pomocí dvou konkrétních již realizovaných veřejných zakázek je demonstrován možný proces municipální veřejné zakázky. Přestože výzkum prostřednictvím případové studie neslouží k vytváření obecně platných závěrů, lze z uvedených příkladů veřejných zakázek vyvodit několik poznatků aplikovatelných pro další zadávané municipální veřejné zakázky.
Public procurement at the local government level
Keywords: veřejné zakázky; municipální zadavatel; zadávací proces; efektivnost; public procurement; municipal contracting authority; procurement process; effectiveness