Analýza a prevence podvržení falešného přístupového bodu - Pícha, David (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se v úvodu zabývá obecným zabezpečením Wi-Fi routeru. Konkrétně se zde zabývám chybami v zabezpečení, které útočník může zneužít pro nastavení falešného přístupového bodu. V teoretické části dále popisuji metodologii útočníka při činu. V další důležité části práce poukazuji na legislativu, která je v případě tohoto postupu porušena. Hlavní praktická část je simulace útoku s předem domluvenou skupinou lidí. Závěrečným výstupem práce jsou sepsány výsledky ze simulace testování a získané informace z ankety.
Analysis and Prevention of rogue access point
Keywords: Zabezpečení; Kali Linux; Wi-Fi; falešný přístupový bod; legislativa; Security; Kali Linux; Wi-Fi; rogue access point; legislation