Alternativní paliva v dopravě - Kryšpín, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku alternativních paliv. Na úvod práce je stručně vysvětleno co to alternativní paliva jsou. Dále se zaměřím na rozdělení jednotlivých paliv a jejich popsání. V práci se pokusím zhodnotit paliva podle toho jakou mají budoucnost. V neposlední řadě jsem ve stručnosti popsal využití alternativních paliv v dopravě.
Alternative fuels in traffic
Keywords: vodík; zemní plyn; LPG; bionafta; biomethanol; bioethanol; esterifikace; palivové články; hydrogen; natural gas; LPG; biodiesel; biomethanol; bioethanol; esterification; fuel cells