Možnosti ochrany přírody a krajiny v ČR a ve světě - Šejnová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi ochrany přírody a krajiny v ČR a ve světě. Zmiňuje stav přírody a krajiny v ČR, popisuje vývoj a historii ochrany přírody a analyzuje základní principy ochrany přírody a krajiny v ČR a porovnává je se zahraničím. Dále popisuje legislativní nástroje ČR v ochraně přírody a krajiny. Práce popisuje některé mezinárodní dohody v oblasti životního prostředí.
Possibilities of nature and landscape protection in the Czech Republic and in the world
Keywords: ochrana přírody; ochrana krajiny; národní park; legislativa; nature conservation; landscape protection; national park; legislation