Běžná mluva v obci Blížkovice - Plačková, Marie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této dialektologické diplomové práce je zjistit, zda a jaké charakteristické rysy se objevují v běžné mluvě rodilých mluvčích pocházejících z Blížkovic. Výzkum byl proveden na základě nahrávek mluvy příslušníků tří generací (nejstarší, střední a nejmladší). Součástí práce je i obecný popis podskupiny středomoravské jižní. Zvláštní zřetel je věnován hláskoslovným, tvaroslovným a lexikálním rysům dané oblasti.
Common spoken language in Blížkovice
Keywords: nářečí; analýza; Blížkovice; dialect; analysis; Blížkovice