Možnosti rozvoje klíčových kompetencí v edukačních procesech neformálního vzdělávání. - Marešová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá možnostmi rozvoje klíčových kompetencí v neformálním výchovně-vzdělávacím procesu. Na základě teoretického zkoumání vymezuje pojmy jako klíčové kompetence, formální, neformální, informální výchovně-vzdělávací proces. A následně se pokouší ukázat běžně dostupné možnosti rozvoje klíčových kompetencí právě v neformálním procesu. A to na základě metod jako je hra, zážitková pedagogika, dialog, dramatická výchova, sport a tanec, turistika, výtvarná činnost.
Possibilities of developing key competences in the educational processes of informal education.
Keywords: Neformální výchovně-vzdělávací proces; Klíčové kompetence; hra; zážitková pedagogika; dialog; dramatická výchova; učení.; Informal pedagogical and educational process; Key competences; game; pedagogy of experience; dialogue; dramatic education; teaching.