Zpřístupnění základních geologických procesů žákům 6. třídy ZŠ formou publikace - Dvořáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této práce bylo vytvořit publikaci s geologickou tématikou pro děti ve věku asi 11 12 let, která by mohla být využitelná pro mimoškolní vzdělávání. Výsledkem byla desetistránková černobílá publikace o velikosti A4, která může sloužit i ve formě jednotlivých pracovních listů. Publikace byla otestována na skupině 87 dětí. Větší části dětí se publikace líbila, ale část z nich ji označila za příliš dětinskou. Proto se nabízí otázka, zda v příští práci nevyzkoušet publikaci na skupině mladších dětí.
Popularization of Basic Geology Processes for Pupils between 11 and 12 Years Old in Form of Publication
Keywords: geologie; publikace pro děti; neživá příroda; Země; Geology; Publication for Children; Inanimate Nature; Earth