Právní vztahy v přepravě osob a zboží - Rezková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je analyzovat právní úpravu smluv o přepravě osob a věcí podle občanského a obchodního zákoníku. Dále popsat a analyzovat přepravní služby poskytované vybranými přepravci se zaměřením na problémy vyskytující se při realizaci závazkových vztahů v přepravě a navrhnout řešení zjištěných problémů, včetně případných vhodných změn právní úpravy respektující oprávněné zájmy smluvních stran.
Legal relations in transport of people and goods
Keywords: Dohoda ADR; odesílatel; přepravce; příjemce; průvodní dokumenty.; CMR; TIR; ADR; ATP; AETR