Noční město (soubor kreseb) - Nasková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce na téma Noční město (soubor kreseb) se skládá z teoretické a praktické časti. Teoretická část se zabývá charakteristikou města jako specifického komplexu z hlediska urbanismu a architektoniky. Dále je práce zaměřena na postihnutí města jako námětu a motivu v kontextu vývoje výtvarného umění od jeho počátků až po jeho současnost. Text doplňuje obrazová příloha I. Obsahem praktické části je cyklus sedmi kreseb provedených kombinovanou technikou, dokumentace o průběhu práce je součástí obrazové přílohy II. a III.
Night city (collection of drawings)
Keywords: město; symbol města; architektura; urbanismus; noční město; krajinomalba; city; symbol of the city; architecture; urban planning; night city; painting of the landscape