Tanec v náboženství a náboženství v tanci - Sedláčková, Bára (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce Tanec v náboženství a náboženství v tanci se zaobírá tancem, jako jedné z mnohých možností, jak člověk může vyjádřit své náboženské představy a skrze které vnáší do náboženského prostředí něco ze své vlastní podstaty. Snaží se o vystižení důležitosti tance a také důležitosti pohybu samotného v náboženském projevu a o vystižení schopnosti tance vypovídat něco nejen o člověku jako individuu, ale často také cosi o prioritách celé konkrétní kultury nebo společnosti, ve které se člověk nachází. To vše za pomoci dějinného kontextu.
Dance in religion and religion in dance
Keywords: Tanec; náboženství; kultura; hudba; člověk.; Dance; religion; culture; music; human.