Péče o osoby se zdravotním postižením - Němcová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá vybranými prvky související s péčí o osoby s postižením se zaměřením na skutečnosti, které péči stěžují či znesnadňují. Na základě odborné literatury přibližuje život pečujících osob, které se vyrovnávají s postižením u svých blízkých a přizpůsobují se novým životním situacím, mění svůj dosavadní způsob života, ať už jde o bydlení, vztahy v rodině, partnerské vztahy, zaměstnaní či změny finančních poměrů.
Keeping care for the disabled people
Keywords: osoby s postižením; extrémní životní situace; diagnóza; rodina; pečující osoby; finanční zajištění; bydlení.; People with disabilities; extreme life situations; diagnosis; family; caregivers; financial security; housing.