Posouzení plodnosti plemenic českého strakatého skotu v odlišných systémech chovu - Dvořáková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Plodnost je jedna z nejdůležitějších užitkových vlastností skotu rozhodující o ekonomice podniků. Cílem práce bylo vyhodnoti výsledky plodnosti u plemenic českého strakatého skotu chovaných v systému chovu krav bez tržní produkce mléka s plodností plemenic chovaných v systému s produkcí mléka.
Assessment of fertility of Bohemian Spotted Cattle dams in different farming systems
Keywords: plodnost; dojnice; krávy bez tržní produkce mléka; hospodářská zvířata; fertility; dairy cows; suckler cows; livestock