Studium terapie nádorových onemocnění pomocí kationických antimikrobiálních peptidů - Husníková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce bylo studium kationických antimikrobiálních peptidů jako nových cytotoxických léků při léčbě rakoviny. Snažili jsme se srovnat účinek různých peptidů na buňkách myšího melanomu B16-F10 během in vitro i in vivo pokusů.
Study of cancer therapy using cationic antimicrobial peptides
Keywords: Rakovina; Melanom; Antimikrobiální peptidy; Imunoterapie; Cancer; Melanoma; Antimicrobial peptide; Immunotherapy