Vnímání Fairtradové značky mezi spotřebiteli - Šmehlíková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem je zjistit, jakým způsobem spotřebitelé značku Fairtrade vnímají a jak k ní v rámci svých nákupů přistupují. Dílčím cílem bakalářské práce je vyhodnotit analýzu nabídky privátních značek, které jsou certifikovány známkou Fairtrade. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. V teoretické části je zpracována literární rešerše,kde je popsána problematika týkající se tématu bakalářské práce. Praktická část je zaměřena na vyhodnocení analýzy privátních značek a na kvantitativní výzkum metodou dotazníkového šetření, jehož cílem je potvrdit či vyvrátit předem stanovené hypotézy.
The Perception of Fairtrade Mark among Customers
Keywords: Značka; vnímaní značky; marketingový výzkum; fair trade.; Brand; brand perception; marketing research; fair trade.