Využívání dotačních titulů v rámci PRV dle Osy III, opatření 2 pro rozvoj Jihočeského kraje - Půlpytel, Martin (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na využití Programu rozvoje venkova, detailně Osy III, opatření 2, na rozvoj venkovského prostoru v Jihočeském kraji. Komparována byla situace v Jihočeském kraji s celorepublikovým vývojem v této oblasti. V rámci řešení práce autor provedl analýzu využití finanční podpory na bázi podaných projektů. Bylo provedeno mimo jiné dotazníkové šetření mezi podnikatelskými subjekty a dalšími příjemci podpory, jak dalece přínosné byly jejich aktivity vzhledem k cílům Programu rozvoje venkova. Cílem práce je zanalyzování konkrétních podmínek pro agro-environmentální opatření v jižních Čechách a jejich zhodnocení na bázi projektů financovaných z Programu rozvoje venkova. V práci byly použity analytické metody historické, logické a komparační s využitím analýzy statistických údajů.
The use of subsidies by the RDP Axis III, measure 2 for the development of South Bohemian Region
Keywords: Evropská unie; dotace; rozvoj venkova; diverzifikace; zemědělství; Jihočeský kraj; European Union; subsidies; rural development; diversification; agriculture; South Bohemia