Vývoj preferencí spotřebitelů cestovního ruchu na příkladě vybrané cestovní kanceláře - Janštová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem práce je analýza chování spotřebitelů cestovního ruchu a jejich změny od roku 1989. První část práce se zabývá teoretickými pojmy, definicí cestovního ruchu jako takového, typologií cestovního ruchu nebo například specifikací podnikatelských subjektů. Dále se práce zaměřuje i na některé z legislativních úprav cestovního ruchu v České republice. Krátce se zmiňuje také o historii cestovních kanceláři v České republice a též o sdruženích cestovních kanceláří a agentur. Druhá část práce se zabývá nejprve zpracováním interních materiálů analyzované kanceláře XY, dále pak následuje vyhodnocení dotazníkového šetření, realizovaného pomocí kvantitativní metody výzkumu. Provedený výzkum by měl přinést odpovědi především na cestovní zvyklosti spotřebitelů cestovního ruchu a jejich změny od roku 1989.
Development of preference of tourism consumers on the example of a chosen travel agency
Keywords: Cestovní ruch; preference; cestování; zvyky cestovatelů; výzkum; Tourism; preference; travelling; customs of travellers; research