Možnosti ovlivnění hypermobility dětí staršího školního věku - Krbeček, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2014)
Jako základ mé bakalářské práce jsem si vybral výzkum problematiky funkční poruchy pohybového aparátu, konkrétně zaměřený na vrozenou hypermobilitu dětí staršího školního věku, se zaměřením na ramenní a loketní kloub. Hypermobilita je onemocnění pohybového aparátu, které způsobuje nadměrnou laxicitu pojivové tkáně, díky které se klouby dostávají do extrémních poloh. To může způsobit poškození nejen kloubní chrupavky, nýbrž celého kloubu včetně okolních tkání. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část.
The possibilities of affection hypermobility of older school children
Keywords: hypermobilita; funkční porucha; terapie; pohybový aparát; hypermobility; functional disability; therapy; motion aparat