Volnočasové aktivity na vybraných památkových objektech ve správě Národního památkového ústavu, územní památkové správě v Českých Budějovicích - Šmausová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá shrnutím volnočasových aktivit na vybraných památkových objektech ve správě Národního památkového ústavu, územní památkové správě v Českých Budějovicích. Popisuje rozdílný život na třech odlišných typech historických sídel a stručně shrnuje historii hradu Švihov, kláštera Kladruby a zámku Manětín. Návrhy jednotlivých rámcových plánů pro trávení volného času na uvedených objektech jsou obsaženy v samostatné kapitole. Finální konkrétní projekt řeší prohlídkovou trasu na hradě Švihov.
Leisure activities on selected monument buildings administrated by the National monument institute, territorial monument administration in České Budějovice
Keywords: hrad; zámek; klášter; volný čas; šlechta; mniši; návštěvníci; prohlídková trasa; castle; mansion; monastery; leisure time; aristocracy; monks; visitors; guided sight-seeing tour