Silniční infrastruktura vybraného regionu - Krtek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem mezi kvalitou silniční sítě a ekonomickým růstem v daném regionu. Cílem práce je vyhodnocení vztahu mezi kvalitou silniční sítě a ekonomickým růstem v daném regionu. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části se práce zabývá dopravní infrastrukturou, ekonomickým růstem regionu a vztahem mezi dopravou a ekonomickým růstem. V praktické části jsou představeny ekonomické ukazatele, které jsou v práci použité, definice kvalitní silnice I. třídy, hodnocení kvality silniční sítě v jednotlivých regionech, kterých bylo zvoleno osm, a v závěru bakalářská práce obsahuje vyhodnocení vztahu mezi kvalitou silniční sítě a ekonomickým růstem pomocí korelačního koeficientu.
Road infrastructure of a selected region
Keywords: kvalita silniční sítě; ekonomický růst; doprava; silnice I. třídy; region; korelační koeficient; quality of the road network; economic growth; transport; I. class road; region; correlation coefficient