Hodnocení krajinné struktury a ekosystémových funkcí a služeb v okolí města Stříbra s ohledem na jeho historický vývoj - Kušnírová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce vnikla jako podklad pro podání grantové žádosti. Jejím cílem je získat financování projektu, který se zabývá oceňováním ekosystémových funkcí a služeb a hodnocením změn struktury krajiny v extravilánu města Stříbra. Výstupem projektu bude nová metodika na hodnocení ekosystémových funkcí a služeb v krajině.
Evaluation of landscape structure, ecosystem functions and services in the surroundings of the town Stříbro regarding its historical development
Keywords: ekosystémové funkce; ekosystémové služby; krajinná struktura; stabilita krajiny; hodnocení ekosystémů; město Stříbro; ecosystem functions; ecosystem services; landscape structure; landscape stability; ecosystem valuation; town Stříbro