Etika vykazování účetních dat ve vazbě na předpisy ČR - Patáková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo analyzovat současnou situaci etiky vykazování účetních dat ve vazbě na předpisy ČR a navrhnout zlepšení. Teoretická část práce je věnována vývoji etiky v podnikání, etiky v účetnictví a kodexů etiky. Obsahuje teorii účetních podvodů a účetního vykazování dat dle předpisů v České republice. Praktická část této práce obsahuje analýzu současného stavu etiky vykazování účetních dat v České republice.
Ethics of Financial Reporting in Relation to Accounting Regulations in the Czech Republic
Keywords: etika v účetnictví; kodex etiky; podnikatelská etika; předpisy; účetní podvod; účetní výkaz; accounting ethics; accounting fraud; bussines ethics; code of ethics; financial reporting; regulations