Šikana na škole - Hromádka, Radek (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je ze statistických hledisek zjistit výskyt šikany u dětí navštěvující 2. stupně základních škol z pohledu genderu. Bude se zabývat rozdíly v chování šikanovaných a šikanujících chlapců nebo dívek. Jakým způsobem se děti zasažené šikanou chovají a jakým způsobem na šikanu reagují. Důležitým faktorem pro zkoumání bude také četnost případů šikany u jednotlivých pohlaví.
Vexation on school
Keywords: šikana; škola; gender; rod; vexation; school; gender