Odhady v matematice na základní škole - Hraníček, Antonín (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce s názvem Odhady v matematice na základní škole je vytvořena jako pomocný výukový materiál. Seznamuje čtenáře s pojmem matematický odhad a předkládá mu jeho základní dělení. Poskytuje názorné návody, jak odhady vytvářet a obsahuje i množství příkladů, které slouží k systematickému procvičování a trénování schopnosti odhadovat. Podoba jednotlivých příkladů navíc ukazuje, kde všude je možné, ale i vhodné odhadování rozvíjet. Ke konci celé práce jsou uvedeny i badatelsky orientované úlohy s požadavky odhadu.
Estimates in mathematics at basic school
Keywords: Odhad; matematika; základní škola; procvičování; výukový materiál; badatelsky orientovaná výuka; Estimation; Mathematics; Elementary School; Practicing; Teaching Material; Inquiry Based Education