Jazyková analýza novinových titulků v angličtině - Daňová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se věnuje jazykové stránce anglických novinových titulků. Nejprve nastiňuje teoretické pozadí pojmů vztahujících se k dané oblasti, jako je žurnalistika, publicistika, zpravodajství a jazyk a styl médií. Následně vystihuje historický vývoj titulků, jejich funkce a druhy. Hlavní zaměření práce představuje jazyková analýza titulků shromážděných z britských bulvárních novin The Sun. Práce identifikuje jazykové rysy a prostředky novinových titulků a na závěr popíše jejich jazykové zvláštnosti.
Linguistic analysis of newspaper headlines in English
Keywords: Klíčová slova: žurnalistika; jazyk; titulky; noviny; analýza; bulvární noviny; The Sun; journalism; language; headlines; newspapers; analysis; tabloid newspapers; The Sun