Simulace bodových procesů - Kopecký, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je vytvoření balíku funkcí v programu Wolfram Mathematica pro simulaci náhodných množin vybraných hard-core a Gibbsových procesů. Aplikovat tyto modely na reálná data, odhadnout parametry modelů pro reálná data a otestovat validitu modelů. Práce může sloužit jako úvod do teorie prostorových bodových procesů.
Simulation of point processes
Keywords: prostorové bodové procesy; hard-core; gibbsovy procesy; náhodné množiny; simulace; spatial point patterns; hard-core; gibbs processes; simulation; modelling