Zajištění kvality v technologii výroby těstovin - Frantík, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem diplomové práce je téma ?Zajištění kvality v technologii výroby těstovin.? Teoretická část práce se zabývá historií těstovin, charakterizuje suroviny pro výrobu těstovin a výrobní technologie v těstárenství. Dále je v práci zahrnuto zajišťování jakosti v potravinářském průmyslu, na které navazují jednotlivé systémy řízení jakosti. Největší pozornost je věnována systému kritických kontrolních bodů (HACCP). Praktická část se zabývá analýzou systému řízení jakosti a je zaměřena na systém kritických kontrolních bodů ve výrobě dlouhých vaječných a bezvaječných těstovin na výrobní lince P 1000 v těstárenském podniku Bratři Zátkové.
Quality assurance in pasta technology
Keywords: řízení; jakost; těstoviny; technologie; HACCP; Control; quality; pasta; technology; Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP)