Realizace a zaměření sítě polohových a výškových bodů v povodí Ostřice různými metodami. - Fink, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
V této práci bylo zpracováno téma Realizace a zaměření sítě polohových a výškových bodů v povodí Ostřice různými metodami. Jejím cílem byla rekognoskace části povodí Ostřice, zhodnocení stávajícího bodového pole, návrh a doplnění sítě bodů PPBP v hustotě dostačující pro další geodetické práce v oblasti a polohové a výškové zaměření bodů geodetickými metodami a metodou GPS. Rekognoskace území proběhla na základě geodetických a nivelačních údajů o bodech a mapových podkladů. Byla vybudována síť 18 bodů PPBP. Devět z nich jsem polohově určil metodou geodetickou a metodou GPS. Pro polohové zaměření geodetickou metodou byla použita elektronická totální stanice Leica TC 407, pro metodu GPS aparatura Trimble 4600LS. Výškově byly body určeny technickou nivelací. K výškovému zaměření bodů byl použit nivelační přístroj Topcon AT - 24A.
Project and surveying of the network for planimetry and hight points in the area of the river Ostřice using several methods.
Keywords: podrobné polohové bodové pole; geodetická metoda; nivelace; GPS; polygonový pořad; detailed point network for planimetry; geodetic method; levelling; GPS; polygonal traverse