Účinnost aktivit adaptačního kurzu - Krajdlová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je zjistit účinnost aktivit adaptačního kurzu z pohledu rozvoje sociální a personální kompetence (viz Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání). Teoretická část popíše základní informace o zážitkové pedagogice a její historii. Zaměří se na téma adaptační kurz a dále popíše jeho typy. Dále se věnuje základnímu dělení her a aktivit. V závěru teoretické části také přiblíží téma klíčových kompetencí. V praktické části budou představeny výsledky dotazníkového šetření, které proběhlo na adaptačním kurzu a poté druhého dotazníkového šetření s časovým odstupem 3 měsíců.
Effectiveness of orientation programme activities
Keywords: Adaptační kurz; sociální a personální kompetence; úlohy adaptačního kurzu; rozdíly mezi pojetími adaptačního kurzu; Adaptation course; social and personal competences; roles of adaptation course; differences between concepts of adaptation course